Friday, December 18, 2009

Siluirea parlamentului (RO)



(Contine UPDATES dupa link)

Daca, intr-adevar, asta este lista guvernului cu care Boc vrea sa se prezinte in parlament, mesajul este mai mult decat clar.
Peste jumatate dintre cei aflati pe lista fie au fost parte a unui guvern deja demis de parlament prin motiune de cenzura, fie au facut parte dintr-o propunere de guvern (echipa Croitoru) care a fost respinsa prin vot in parlament, fie ambele (tripleta Blaga - Videanu - Berceanu).

Nu este vorba doar de impunerea puterii lui Basescu si a PDL-ului, care pe baza celor 0,7% cu care Basescu a supravietuit la Cotroceni se cred indreptatiti sa forteze crearea cu japca a unei majoritati parlamentare acolo unde ea nu a existat (putem sa uitam deja de promisiunea de a fi un presedinte al tuturor romanilor).
Este vorba de calcarea in picioare a parlamentului - acelasi care a mai respins cel putin o data pe majoritatea celor care vin din nou la investitura, dar a carui rezistenta va fi de data asta strivita.

Nu doar puterea. Ci aroganta puterii.

UPDATE: Lista finala este aici. Nu schimba cu nimic ce am scris mai sus.

UPDATE 2: Spuneam ca Basescu si ai lui au un mare talent de a crea probleme si de a da vina intotdeauna pe ceilalti. Dar bineinteles, pentru guvernul pe care l-au facut nu se mai poate da vina pe nimeni, nu-i asa?
Gresit!
Ba se poate!
Nu va aminteste asta de altceva? Exact, tot PNL a fost de vina si pentru alianta PDL-PSD din 2008, nu visul lui Basescu!

1 comment:

  1. Da, trist! Tot raul spre bine, insa:
    1) Guvernul Udrea e o palma bine aplicata peste botul masinii de bruiaj reprezentata de "intelectualii" lui Basescu (apud Tismaneanu V.). Sincer, ma bucur! Vor mai lua multe. Va lua si IT Morar palme peste bot (si fara sa clipeasca, fara vreo remuscare, in numele jurnalismului militant, va scuipa unde a lins). Cu aceleasi "argumente" de doi bani. La fel si TRU. Si altii. E soarta mascaricilor regelui.
    2) Udrea insasi va fi victima propriului succes. Nu a reusit sa ajunga pe mana DNA la Cultura. Bun. I s-a mai dat inca un portofoliu. Mai tentant. "Banii europeni". Cucuoana se va frige mai repede decat spera dusmanii ei.
    C>

    ReplyDelete