Friday, March 19, 2010

Romania lui Catalin Voicu (RO)




Romania lui Catalin Voicu este o tara cu oameni inimosi, in care curg laptele si mierea.

In aceasta tara, Voicu este senator, cum se si vede din imagine. Are privirea obosita a celor pe umerii carora apasa greutatile tarii. Cu sufletul sau mare, este oricand gata sa-si ajute prietenii si cunoscutii, dupa posibilitati. Si posibilitati sunt, pentru ca Romania lui este tara tuturor posibilitatilor, Land of Choice.
Cand totusi soarta i se pune impotriva (nimic nu e perfect pe lumea asta!), simtul dreptatii il face pe Voicu sa se indigneze revolutionar:  "...iti vine sa iesi cu arma in mana la un moment dat pe strada, sa nu mai tii cont de nimic".

Eh, dar cum sa nu tii cont?
Aceasta tara de care vorbesc are oameni cu multa sensibilitate, dovada cea mai clara fiind ca 99% dintre ei iubesc manelele. Cei mai multi sunt buni si ospitalieri, oricand gata sa dea sau sa ia o spaga, forma cea mai comuna de politete a locului. Spaga este mai mare sau mai mica in functie de situatie. Ea circula armonios in societate, asigurand perpetuarea ordinii universului.

Armonia mai este rupta din cand in cand de mici neintelegeri, dar oamenii sunt extraordinar de sufletisti si solidari, mobilizandu-se pentru restabilirea ciclului cosmic. Daca un primar este condamnat pentru coruptie, ei il fac cetatean de onoare; daca este arestat, ies in strada sa-l apere; daca un ministru este prins in off-side, partidul se mobilizeaza sa stearga urmele.

Pentru ca ei stiu ca orice si oricine poate fi imblanzit, chiar si Justitia, oricand. Orice greseala poate fi iertata, nimic nu este atat de grav incat sa nu se poata rezolva la un sprit. Sabia si balanta, asprimea si intransigenta nu pot prinde radacini in pamantul ales al acestei tari, unde toti sunt frati sau nepoti sau cuscri sau stiu pe cineva, unde pana si codrul e frate cu romanul.

In aceasta tara minunata, in fine, din cer si din pamant curge belsugul banului public din care, cu rabdare si ingaduinta, vor apuca pana la urma toti sa se adape si vor trai fericiti.

Unii in aceasta viata, altii in cea de apoi.

No comments:

Post a Comment