Friday, April 30, 2010

Deja vu: "crestere" zero (RO)

Dupa aproape un an si jumatate de lupta cu criza, dupa ce au luat zeci de miliarde de euro in numele nostru pe datorie (cele 20 de miliarde de la FMI si UE sunt doar o parte, pentru ca la adapostul lor guvernul imprumuta la greu si de pe pietele de capital), dupa ce ne-au impuiat capul mai intai cum ca recesiunea globala ne va ocoli, apoi ca ne va afecta doar putin, apoi ca deja a trecut si ne revenim, sunt curios cu ce explicatii o sa mai vina guvernantii la ultimele vesti de la FMI - ca in 2010 Romania va avea "in cel mai bun caz crestere zero". Asta cand mai toate tarile afectate de criza au trecut deja pe crestere din nou (altele, ca Polonia, nici n-au avut recesiune).
Nu vi se pare ca am mai trecut prin secventa asta?
Isi va da cineva demisia? Ce vor mai inventa sa distraga atentia?


Si de ce ar avea Romania nevoie de FMI sa-i spuna de la Washington cat ii va creste sau ii va scadea economia?
Pentru ca ai nostri nu sunt in stare sa inteleaga mai nimic din ce se intampla dincolo de fereastra fumurie a masinii de protocol. Ceea ce nu-i impiedica sa ia zi de zi decizii care iti afecteaza viata tie, cititorule.

Sunt greu de tinut minte toate tampeniile pe care le-au declarat cu aere docte de-a lungul timpului, noroc totusi ca cineva mai tine scorul. Iata, de exemplu, ce spuneau: Basescu, Isarescu, Comisia Nationala de Prognoza. Nu am gasit despre Boc, poate ma ajuta cineva.

Si poate imi mai amintiti o data de ce ii tinem pe toti astia pe banii si nervii nostri?

No comments:

Post a Comment