Friday, November 27, 2009

Pumnul si Palma - Manual de campanie la romani (RO)




Civilizatia politica romaneasca tocmai a mai facut un mic pas inapoi. Si ma astept sa mai urmeze.
Unde a mers mia, merge si suta...

A dat sau n-a dat? E trucaj sau nu? Minte presedintele? Iubeste el copiii? L-au lucrat mogulii?
Nu am un raspuns la toate intrebarile legate de acest film - pentru unii socant, pentru altii fie un trucaj, fie nesemnificativ.
Dar am facut un mic inventar al enormitatilor emise de o parte si de alta. Nu poate fi exhaustiv, pentru ca nu pot tine pasul cu ele :)
Enjoy!


Ce zic aparatorii presedintelui:

Oricum, Băsescu a spus că nu-şi aduce aminte de acest incident. Dacă incidentul ar fi existat, cu siguranţă că şi-ar fi amintit.


Vad o femeie disperata si un copil care rade dupa ce se da inapoi.

Deci femeia era disperata, dar copilul radea... Copil rau!




UPDATE (vineri 27/11)
Iata si "dovada irefutabila" ca totul a fost o masinatiune a mogulilor tradatori de tara: presa rusa - tocmai presa rusa!!! desigur, nu intamplator!!! - a reflectat pe larg scandalul. Oricum, e remarcabil ca reusim sa facem concurenta Ucrainei in presa rusa, in conditiile in care Ucraina - nici ea o tara plictisitoare, chiar deloc! - e o miza mult mai mare pentru Rusia si are alegeri prezidentiale in ianuarie.


***

Ce zice acuzarea:

Mai observ un singur lucru: lovitura pe care în aceste imagini personajul T. Băsescu o dă acelui copil este tipică pentru agenţii de pază ai serviciilor secrete: scurtă, laterală, fără elan, din încheietură, fără a-l privi în ochi pe cel lovit.


  • Dinu Patriciu, cu lacrimi in ochi si indignare in suflet, ofera mai multe detalii despre eveniment: Basescu il batea mai demult pe copil, el l-a lovit mai intai in plex, cu dosul mainii. Ce s-a vazut e doar episodul al doilea.
  • Iar unii cred ca Basescu tocmai a pierdut alegerile:

De azi, Traian Băsescu se poate duce liniştit acasă. Palma peste bot pe care i-o administrează copilului este coşmarul din trecut venit să-i taie ultimele şanse pentru un viitor la Cotroceni.

Au mai ramas 10 zile.

1 comment:

  1. "A fost sau nu a fost Basescu securist?" :D

    Acest entry se potrivea tot la rubrica "divertisment de campanie".
    Din pacate, romanii sunt gata sa faca misto de orice, inclusiv de gestul (chiar nedefinitivat, cum sustin unii in disperare) de a plesni un copil peste gura pentru ca "a vorbit urat". Nu copilul tau, nu elevul sau bobocul de gradinita (pentru ca asta, in Romania, e normal, potrivit studiilor sociale - aici nu am reusit sa inserez un link...) ci un copil oarecare, pe strada. Asa se face educatia si acest exemplu il da Presedintele tarii!
    Astept sa apara pe net joculete flash de genul "Fii si tu presedinte: da-i in gura la copil si puncteaza in campanie!" si astept si sa vad oroarea cancelariilor europene la proxima intalnire cu eventual viitorul presedinte Basescu...
    C.

    ReplyDelete