Friday, November 27, 2009

Inca aveti centurile? (RO)



Acum zece zile scriam:
Legati-va centurile. Fixati-va bine in scaun. In urmatoarele zile vom parcurge o zona de turbulente ale istoriei. Cadrul democratic ar putea fi zgaltait din tatani. Unele institutii ar putea intra in trepidatie.

Am dat si o alarma falsa intre timp, dar nu chiar fara motiv :)

Acum s-a mai intamplat ceva: o decizie in justitie suspenda decretul prezidential prin care ministrul de Interne Nica era inlocuit cu Blaga. Daca vi se pare un amanunt neimportant, o chichita avocateasca oarecare, ganditi-va mai bine. Sau cititi aici.
Intre timp au inceput sa se manifeste si asa-zisele noastre "institutii". Nu cum fac institutiile intr-o tara normala, ci cum se face in Romania: buzna la televizor.
Presedintele, previzibil, arunca vina pe ceilalti. Mereu pe ceilalti.

Oameni buni, nu mai avem articole in Constitutie pentru ce se intampla in Romania, avem un Parlament care refuza sa dea un vot pozitiv sau negativ unui guvern care si-a depus programul, s-au epuizat toate variantele din Constitutie. Va trebui sa ma sfatuiesc cu Curtea Constitutionala sa vedem ce putem gasi. Acest blocaj al institutiiillor nu a fost prevazut.

Nu a fost prevazut?
Poate n-ar fi rau ca presedintele sa-si mai rupa din timpul de televizor si sa se mai uite si pe bloguri ca acesta. Nu e o remarca rautacioasa.

Voi reveni, stay tuned.
Azi a fost o zi extrem de plina. Si inca nu s-a incheiat.

Au mai ramas (tot) 10 zile.

No comments:

Post a Comment