Friday, June 25, 2010

Piedica in calea uitarii (RO)

Vreau să înţelegeţi că prima variantă, cea cu sporirea fiscalităţii în zone extrem de sensibile - TVA şi cotă unică - era varianta în care aparatul bugetar transfera din nou pe umerii economiei reale sarcina de a-i asigura veniturile de supravieţuire. De asemenea, se transfera pe toată populaţia sarcina de a genera mai mulţi bani pentru a putea fi menţinut aparatul bugetar uriaş pe care România îl are. Nu în ultimul rând, creşterea atât de puternică a fiscalităţii ar fi însemnat blocarea şanselor de relansare economică rapidă, adică în următoarele 3-4 luni.
Traian Basescu (6 mai 2010)

Doresc mult succes tuturor judecatorilor Curtii Constitutionale, mai ales ca, in mod cert, in perioada urmatoare veti avea de luat decizii extrem de importante pentru iesirea din criza a Romaniei.
Traian Basescu (9 iunie 2010)

...nu se va ajunge la o crestere a taxelor. Cred ca guvernul Boc ar trebui sa plece daca se va ajunge la aplicarea masurii de crestere a taxelor.
Vasile Blaga, Ministru de Interne (12 iunie 2010)

Am convingerea ca alaturi de ceilalti judecatori ai Curtii Consitutionale veti face ca deasupra proiectelor de legi si a vointei Parlamentului sa se aseze Constitutia tarii.
Traian Basescu (15 iunie 2010)

Dacă soluţia este declarată neconstituţională, atunci avem soluţia a doua, care este o soluţie, dar mai proastă: majorarea taxelor.
Sebastian Lazaroiu, Consilier prezidential (24 iunie 2010)

Voi reveni asupra implicatiilor deciziei de astazi a Curtii Constitutionale.

No comments:

Post a Comment