Monday, June 6, 2011

Antonescu, sahist (RO)



La Bucuresti, opozitia joaca sah cu puterea.
Si zice ca a dat "sah mat".

Cum a facut-o?
Intre altele, escaladand aberatia basista cu alegerea primarilor intr-un singur tur, cu o propunere de a alege la fel si parlamentarii. (De ce nu si presedintele, ma gandesc?)
"De asemenea, vrem sa propunem, in acelasi proiect de modificare a legii electorale, ca in conformitate cu optiunea exprimata la referendum de romani, sa alegem parlamentarii intr-un singur tur, deci uninominal curat si, de asemenea, interzicerea traseismului politic, traseismului parlamentar, cu pierderea mandatului ca in cazul primarilor daca se paraseste partidul sub numele caruia respectiva persoana a devenit parlamentar", a anuntat [Crin] Antonescu, citat de agentia Agerpres.
(Care referendum, Crin draga?? Care "uninominal curat"??)

Sa recapitulam:
Acum trei saptamani, Antonescu se opunea (pe buna dreptate) alegerii primarilor intr-un singur tur. Acum, vrea sa extinda sistemul si la deputati si senatori.

De parca nu e de ajuns ca avem pe cap puterea basista, ne-a blagoslovit Cel de Sus si cu o opozitie impotenta si slaba de minte. Vorba vine cu Cel de Sus, pentru ca de fapt ma tem ca avem exact clasa politica pe care o meritam, ca doar n-au ales-o altii in locul nostru si nici n-a picat din cer.


In momentul in care blogosfera, societatea civila, liderii de opinie si chiar unii din tabara puterii se ridicau impotriva batjocurii la adresa democratiei romanesti care este ultima fita a lui Basescu cu alegerea primarilor intr-un singur tur (ca doar nu va inchipuiti ca au inventat-o Boc si Anastase), dupa ce ei insisi s-au indignat si au scos flacari pe nari, liderii opozitiei se apuca sa joace sah cu principiile democratiei (si cu nervii nostri), schimbandu-si pozitia la 180 de grade.

Sa le fie de bine! Eu la jocul asta nu mai chibitez.
Le spun doar atat: s-ar putea sa se trezeasca la un moment dat ca, in timp ce ei joaca sah, Basescu le trage o ranga peste dinti.
Fiindca lui ii plac mai mult sporturile de contact.

1 comment:

  1. Eu am avut aceleasi ganduri deja in toamna cand PNL a anuntat pe sest ca sustine votul in doua tururi la parlamentare. Atunci foarte putina lume a ssizat calea pe care se indreapta opozitia. Acum e aproape prea tarziu, insa poate se mai poate face ceva.
    Si mie mi-e foarte greu sa chibitez acest joc, insa pana legea nu e votata merita luptat.

    ReplyDelete