Tuesday, March 9, 2010

Strategul (RO)


Maine PDL si aliatii sai de conjunctura dau asaltul final la presedintia Senatului. Dupa respingerea previzibila a demersului lor la Biroul Permanent (unde PSD si PNL au majoritatea, pe baza rezultatului alegerilor parlamentare din 2008), PDL planuieste sa forteze maine supunerea la vot in plen (unde tabara lor are acum majoritatea) a revocarii presedintelui Senatului. Intr-o postare anterioara am explicat pe larg de ce acest episod mi se pare extrem de important.

Este aproape sigur ca maine vom avea scene de circ la Senat, daca PDL isi pune planul in aplicare. Se vorbeste chiar de posibila evacuare a lui Geoana de la prezidiu cu ajutorul chestorilor.

Iar PDL pare sigur de victorie:
"Mâine va fi ultima zi a lui Mircea Geoană în calitate de preşedinte al Senatului", a explicat pentru Gândul senatorul Iulian Urban, cel care a pus la punct strategia PD-L.


Dar cine este Iulian Urban, strategul PDL?
Cine l-a ratat la televiziuni zilele astea, mai are o sansa sa afle uitandu-se la CV-ul postat pe website-ul sau. 
Cititi, ca merita! Nu vreau sa va stric placerea dand citate aici. 


Nu ma pot totusi abtine sa nu reproduc una din diplomele postate acolo:
Acest om este strategul vandalilor care maine ar putea calca in picioare, inca o data, ordinea constitutionala din Romania. 


Personajul pare ciudat, dar este ilustrativ. 
Va trebui probabil, in perioada urmatoare, sa studiem si sa intelegem modurile de manifestare ale acestei forme de viata.


Iata-l, din nou:

2 comments:

 1. da, omul e o figura! "self-made" din cap pana in picioare. cv-ul e aiuritor, nu intelegi nimic. e membru intr-o gramada de comitete si comitii si asociatii in care se poate inscrie oricine, platind online o taxa. e mambru si intr-un "barou" (da search dupa "baroul ilfov") - despre care baroul bucuresti spune ca e... iegal- deci s-a facut si avocat.
  Personajul, insa, e extrem de periculos. Spammer dovedit (este primul - si poate singurul amendat pt spam), procesoman (ameninta pe toata lumea care scrie despre el altfel decata laudativ), mimetic, are acum si putere politica, ceea ce e grav. La el pe blog - sau site de firma, ca nici nu stii ce e - gasesti numai comentarii laudative. Cine il combate cu argumente este imediat blocat (ban pe IP)- evident, comentariul nu apare.
  Un exemplu de morala: unul dintre caii lui de bataie e TVR: desfiintarea taxei, ba poate si desfiintarea TVR. Pana in 2005 insa TVR era bun: urban avea un contract de recuperare a... taxei TV (!) incasand o suma uriasa de la cei pe care ii inghesuia ca sa "colecteze" taxa abuziva. Cand contractul i-a fost terminat, si-a mutat tunurile pe TVR si acum plange de mila bietului platitor...
  C.

  ReplyDelete
 2. @ C.
  Personaje ca acest Urban sunt si vor fi. Ce este interesant este ca un partid pretins serios ca PDL se lasa pe mana lui. Asta vorbeste de patologia interna a acelui partid. Parerea mea e ca cu asaltul la presedintia Senatului si-au dat rau de tot cu stangul in dreptul. Probabil ca vor castiga pana la urma, pentru ca ei nu au strategie de retragere - sunt condamnati sa mearga numai inainte. Dar cu ce costuri? Va fi o victorie a la Pirus. Iar costurile lor politice cresc cu cat se prelungeste circul. Se prea poate ca in aceste zile PDL sa-si fi asigurat pierderea la scor a alegerilor din 2012. Voi reveni.

  ReplyDelete