Thursday, November 12, 2009

Superman la piata (RO)



Stiu ce zic sondajele... dar parca ceva nu se leaga.
Priviti cele 18 secunde de mai jos.




Geoana este pus pe fuga de o precupeata guresa, portocalie. Si nu numai ca se retrage cu coada intre picioare, dar mai si arunca jalnic cateva vorbe moralizatoare peste umar, mustrand cu degetul - mai mult pentru camera - pe cea de care tocmai fugea. Iar printre dinti, o jumatate de injuratura, nici macar aia din suflet.

Este ceva fundamental artificial in toata scena. Geoana continua sa fie timorat si lipsit de spontaneitate in contact cu multimea, un handicap major pentru un politician in campanie, pe care l-a avut si Nastase in 2004. Dar mai este o problema - cum reactioneaza cel care se doreste a fi viitorul nostru presedinte cand evenimentele ies din scenariul pregatit. Nu prea-l vad bine intr-o dezbatere televizata la baioneta, fara intrebari si raspunsuri invatate dinainte, cu contracandidatii. Unde este acel Geoana care, cu un discurs curajos, plin de verva si iconoclast la congresul PSD din aprilie 2005 l-a scos la pensie pe Ion Iliescu? Acum tot el l-a chemat inapoi sa-i imprumute in campania pentru prezidentiale ceva din legendara priza la popor a batranului comunist. Degeaba...

Anul asta suntem condamnati sa alegem dintre niste candidati care sunt propriile lor umbre. Antonescu este obosit si dezorientat, o palida copie a tanarului politician cu discursuri inspirate in parlament si a ministrului charismatic care a fost.
Nici Basescu nu se simte bine, pare incoltit si alterneaza iesirile agresive cu replieri depresive. Si rade mult mai rar si mai nervos decat o facea cu cativa ani in urma.

Si parca nici electoratul nu e chiar in apele lui.

Jocurile inca nu sunt facute.

3 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  3. @ Anonymous

    OK, am inteles cu cine tii. Dar asta nu e un blog de campanie. Comentariile de mai sus vor disparea. Iti dau sansa sa scrii ceva cu cap si coada si pe un ton potolit, fara CAPS. Ajuta-ma sa pastrez comentariile libere, nu vreau sa introduc filtre.

    Daca mai citesti o data postarea, cu calm, o sa vezi ca nu are catusi de putin legatura cu ce spui tu. Nu injuratura e problema (injuratura nu mai pare a fi demult o problema in politica romaneasca, desi pe mine continua sa ma deranjeze), ci felul cum se eschiveaza. Spuneam ca omul tau nu prea arata a castigator, in secventa de mai sus. Si ca nici ceilalti nu prea sunt in forma. Asta-i tot.

    ReplyDelete