Monday, May 31, 2010

Basescu, probleme? (RO)




Nervozitatea lui Basescu a atins cote maxime. Tot mai des, tensiunea rabufneste in violenta de limbaj.
De fapt, pe presedinte il mananca palmele, simte acut nevoia sa bata pe cineva.

Dar pe cine sa mai bata cand opozitia deja a ciuruit-o, Parlamentul l-a calcat in picioare pana a produs o majoritate pe placul lui, bugetarilor le-a prescris o cura de slabire prin taierea salariilor, pensionarilor le scurteaza chinul prin reducerea pensiilor,  iar in guvern sunt tot oamenii lui? Pe cine sa mai dea vina? Pe cine sa mai pedepseasca?

E greu sa mai gaseasca pe cineva caruia sa-i traga un dos de palma.
Dar nu imposibil. Cu instinctul lui infailibil de bataus, Basescu poate.


De exemplu, se poate lua de directorul FMI.
Cine mai suporta sa-l priveasca, poate vedea in aceasta inregistrare cum timp de aproape un minut si jumatate (!!), incepand de la 6'45'', tine un deget acuzator in sus si il cearta pe Dominique Strauss-Kahn ca a indraznit sa-l contrazica.

Se mai poate lua de sindicate si de functionarii publici. Cum indraznesc sa-i vorbeasca de rau pe politicieni, cand presedintele stie precis ca de vina pentru coruptie si jaful din banii publici sunt functionarii si sindicatele, cancerul bugetului?

Se mai poate lua - de ce nu? - de tripleta Blaga - Videanu - Berceanu, care de la o vreme au cam uitat cine le este seful.

Si de cine s-o mai nimeri prin preajma.

Nu m-ar surprinde de exemplu ca in curand relatiile Romaniei cu o tara din zona sa se deterioreze brusc si inexplicabil.
Pe Basescu chiar il mananca rau palmele.

1 comment:

  1. Dupa ce ba-secu i-a scos la 1 octombrie 2009 pe pesedisti de la guvernare a ramas singur. S-a folosit de pesedisti in cursul anului 2009, unicul lui obiectiv fiind realegerea sa. Mai cu furaciune, mai cu manipulare, mai cu minciuna sfruntata a reusit! Faptul ca udemeristii i s-au alaturat evidentiaza ca este total izolat pe scena politica. ,,Independentii"? Niste tradatori stransi in jurul lui gabi oprea, majoritatea fiind pesedisti. Un fel de operatiune Draga stolo, dar de data asta victima fiind psd.
    Oastea de stransura ii da senzatia lui ba-secu de putere absoluta: guvern controlat total, Parlament obedient, justitie, servicii etc. Dar CRIZA??? Aici ba-secu s-a inselat! Criza nu poate fi fentata de pedeleprele sale, mai ales dupa un 2009 in care bataia de joc la adresa banului public a atins cote maxime. Pardon, cote maximale s-au atins acum in 2010, cand pedeleprele sunt singuri la butoane si pot fura nestingheriti!
    Marea problema a lui ba-secu ramane pe cine sa dea VINA pentru DEZASTRUL de acum! Doar niste idioti ar putea sa puna botul la lozincile conform carora de vina ar fi Tariceanu. Numarul celor care s-au dezmeticit dupa decembrie 2009 creste in fiecare zi. Va veni si momentul DECONTULUI pentru ba-secu iar monstrul politic stie asta! Se apropie funia de par si el stie asta! Timpul trece pentru ba-secu implacabil: tic-tac! tic-tac! tic-tac! Atunci cand iminenta explozie de furie populara va nimici tot ba-secu va ramane cel mai negru capitol al istoriei postrevolutionare! Va fi la fel de hulit precum era ceasca in 90...

    Hendrix

    ReplyDelete