Sunday, December 19, 2010

Lauda-ma, gura! (RO)

Desi nu duce lipsa de aplaudaci (vezi aici, aici, aici), Elena Udrea simte nevoia sa se mai laude si singura. Evident, tot pe banii nostri.

Nu este nimic rau in principiu daca ministerele publica rapoarte de activitate, pentru ca cetatenii sa poata judeca performanta guvernului. Dar aici avem de-a face cu altceva.
De vreun an de zile, de cand i s-au dat pe mana un mega-minister si miliarde de euro, se lucreaza febril la constructia imaginii Elenei Udrea ca succesoare a lui Basescu - cel putin in partid, daca nu si in stat.

Daca aveti rabdarea sa o ascultati, veti vedea ca vorbeste in primul rand de bani: contracte semnate, bani cheltuiti sau promisi. Nu este intamplator. Cum am mai spus, "expunerea publica si risipa ritualica de bani publici sunt ingredientele necesare ale intaririi autoritatii indoielnice a udrei".

Dar, ca si seful ei care a inglodat tara in datorii de zeci de miliarde si totusi Romania a ajuns in 2010 sa aiba cea mai mare scadere economica din Europa dupa Grecia (marea majoritate a tarilor din zona fiind deja pe crestere), Udrea nu prea ne spune ce rezultate a obtinut de banii (multi) cheltuiti.

De exemplu, nu explica de ce, dupa ce a tocat o gramada de bani nu pe unul, ci pe doua branduri de tara, ambele "cu cantec" (primul a fost inregistrat de altcineva ca marca, al doilea foloseste un logo copiat), numarul turistilor straini care viziteaza Romania continua sa scada

De fapt, insa, banii cheltuiti echivaleaza deja cu rezultate notabile - ce-i drept, nu pentru noi, ci pentru firmele de partid
Pentru afaceristii apropiati de PDL, ministeriatul Elenei Udrea este deja un mare succes.

2 comments:

  1. Nu mi se pare ca aceste acuze aduse lui Udrea sunt tocmai firesti sau ca ar avea vreun substrat real ce poate fi dovedit.

    ReplyDelete
  2. @ raluca
    Firesti n-or fi, dar substrat real cam au. Pentru documentare, vezi de exemplu anchetele lui Tolontan (www.tolo.ro). Mai vezi si la: http://stareanatiunii.com/elena-udrea-dosar-de-investigatie.html

    ReplyDelete